Dorp, Stad en Land organiseert op donderdagmiddag 21 juni 2018 vanaf 13.30 uur de kennis- en netwerkmiddag

“OP WAARDEN GEBOUWD”

 

Energieopgaven, langdurige leegstand, burgerparticipatie; allemaal factoren die zo hun invloed hebben op de kwaliteit van onze leefomgeving. Waar liggen kansen voor erfgoed en goede omgevingskwaliteit?

 

Dagvoorzitter Eefje van Duin daagt de aanwezigen uit omĀ in diverse excursies en – daaraan gekoppeld – interactieve werkplaatsen, aan de slag te gaan met kansen voor o.a. herbestemming, duurzaamheid en erfgoed. Je kan je aanmelden voor de volgende werkplaatsen:

 

Herbestemming
Schiedam kent relatief veel leegstand. Gaandeweg worden er steeds meer gebouwen herbestemd en ontstaat er in de stad weer een goed cultureel en economisch klimaat. De herbestemming van gebouwen vraagt een langdurige, inspirerende begeleiding, waarbij goed opdrachtgeverschap cruciaal is. In de werkplaats wordt een concrete casus behandeld en wordt met gerichte dialoog aan cultuurhistorische kwaliteit gewerkt.

 

Maak erfgoed duurzaam
Schiedam wil in 2040 energieneutraal zijn. De stad wil ruimte bieden aan initiatieven die duurzame energie opwekken, maar niet ten koste van het waardevolle stadsgezicht. In het proces worden bewoners, ondernemers en corporaties uitgenodigd om mee te denken over de kwaliteiten in de omgeving en hoe daarin toch ruimte gevonden kan worden voor het opwekken van duurzame energie. In de werkplaats worden handreikingen gegeven hoe om te gaan met het spanningsveld tussen duurzaamheid en cultuurhistorie.

 

Programma

13.00 uur Inloop
13.30 uur Start kennismiddag
13.45 uur Excursies
14.45 uur Werkplaatsen
16.30 uur Netwerkborrel (tot 17.30 uur)

 

tijd & locatie

13.30 uur

St Joris Doele

Doeleplein 1, Schiedam

 

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

Deze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf treinstation Schiedam Centrum is het 10 minuten lopen.

Toon looproute

 

Parkeergelegenheid

Er is parkeergelegenheid op eigen terrein en in de directe omgeving, daarnaast kan er geparkeerd worden in de ABC Garage. De kosten hiervoor kan je bij ons declareren.

Toon looproute

 

_______________________________________________________________

Algemene ledenvergadering & lunch

Voorafgaand aan het middagprogramma start om 12.00 uur (11.30 uur inloop) onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Aanmelden hiervoor kan eveneensĀ via onderstaand inschrijfformulier. De aanmelders ontvangen tijdig de agenda met bijlage(n).

 

De personen die zich hebben aangemeld voor zowel de algemene ledenvergadering als het middaggedeelte, krijgen een lunch aangeboden.

 

Kennismiddag "OP WAARDEN GEBOUWD"

Kennismiddag "OP WAARDEN GEBOUWD"


Door op verzenden te klikken gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonsgegevens, zoals beschreven in onze privacyverklaring